Praktijk


Dierenarts Griet Leroy staat tot uw dienst.

Zij studeerde af aan de Rijksuniversiteit Gent in juni 1989. De praktijk kleine huisdieren werd gestart op 1 januari 1990. De eerste locatie was langs de Steenweg op Deinze nummer 17 in Aalter. Later, in 1995, werd de praktijk verhuisd naar de overkant op nummer 40.
In de voorbije 30 jaar is er natuurlijk zeer veel praktijkervaring opgedaan, maar er zijn toch ook bepaalde interesses die meer aandacht krijgen. Zo is er een bijzondere interesse voor dierengedrag en hiervoor volgde zij reeds verschillende bijscholingen en congressen.

Naast het diploma in de klassieke diergeneeskunde, haalde zij in 2007 ook het diploma van arts-homeopaat. Door de ervaring in de klassieke diergeneeskunde en de beperkingen ervan ging zij op zoek naar een andere benadering van de patiënt. Een holistische benadering, waarbij de patiënt in zijn geheel wordt bekeken, staat hierbij centraal. Een sterke interesse in Bachbloesemtherapie, verschillende nascholingen in Fytotherapie ( kruidengeneeskunde) en Homotoxologie en Micro-immunotherapie maken het mogelijk om het beste te kiezen van deze werelden. Steeds in overleg met u als eigenaar kiezen we de juiste en meest geschikte therapie voor uw huisdier.

In april 2014 studeerde ze af als acupuncturist. Deze interesse is een aanvulling op het holistisch benaderen van de patiënt. In de acupunctuur wordt de traditionele Chinese geneeswijze toegepast die er  naar streeft om de hele patiënt terug in evenwicht te brengen met zichzelf en met zijn omgeving. En eigenlijk is dat altijd hetgeen waar zij  in haar geneeskunst naar streeft.

Dierenarts kim Van Oost is onze nieuwe collega.

Kim studeerde af aan de faculteit diergeneeskunde in Gent in 2018. Zij liep al als student een tijdje mee, maar sinds oktober 2018 is ze echt een deel van ons team. Kim is van thuis uit al een grote dierenvriend en de keuze om dierenarts te worden was evident. 

Zij gaat zich, naast de honden- en poezengeneeskunde, vooral toeleggen op de geneeskunst van de kleine en bijzondere dieren zoals konijnen en cavia’s. Zij volgde naast de algemene congressen al enkele speciale nascholingen in deze richting.


Dierenartsassistente Muriel Vandeput is de enthousiaste medewerkster.

Sinds 1 juni 2014 is ze de vaste dierenartsassistente op de praktijk. Zij is diegene die u aan de telefoon krijgt als u de praktijk contacteert. Zij zorgt ervoor dat alles op de praktijk netjes en vlot verloopt en heeft een extra groot hart voor de gehospitaliseerde patiënten. Zij is ook verantwoordelijk voor de voeding en volgt daar bijscholingen en congressen over. U kan steeds bij haar terecht voor informatie over voeding en verzorging.